Crap spaniol

DSC_3890

Din nou peste!

Dar de data aceasta un peste mai gras, autohton. Reteta este din “Almanahul gospodinei” din 1983.

Se face usor, nu miroase toata casa si este delicos, mai ales pentru cei carora le place crapul.

Necesar:

  • 1 crap de 1 kg;
  • 3 catei de usturoi;
  • 100 ml ulei;
  • 40 ml otet;
  • sare si piper.

Se curata de solzi si de viscere, se spala si se sterge cu prosoape de hartie. Se taie in bucati de 3 degete si se dau cu sare si piper.

Intr-o tava se aseaza folie de copt si apoi pestele uns cu putin ulei.

Se lasa aproximativ 30 minute.

Intr-un mojar se pune ustoroiul cu sare si se transforma intr-o pasta la care se adauga uleiul ramas si otetul. Cu sosul obtinut se ung feliile de peste si se mai lasa in cuptor 10 minute.

Rezultatul…

DSC_3893

Pofta buna!

This entry was posted in Cine rapide, Preparate cu peste. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


+ nine = 13

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>