Cosulete cu spanac si curcan

“Mai avem nevoie si de iarba!” – vorba cantecului…

A venit primavara, a aparut si spanacul, iar eu inca mai aveam congelat de anul trecut. Asa ca m-am apucat de treaba! Am pregatit cosulete crocante umplute cu spanac, carne de curcan si mozzarella. Sunt usor de facut si foarte fatoase. Mozzarella poate fi inlocuita si cu oua de prepelita sparte deasupra spanacului cu 5 minute inainte de a le scoate din cuptor.

Am folosit:

– 400 g piept curcan taiat feliute si marinat cu 1 lingurita sos chili cu usturoi si 2 linguri ulei;
– 800 g spanac;
– 8 foi de placinta;
– 1 bulgare de 125 g mozzarella;
– sucul de la 1/2 lamaie;
– ulei pentru uns foile;
– sare si piper.

Se pune carnea intr-o tigaie incinsa si se amesteca din cand in cand pana se patrunde.

Dupa ce s-a facut carnea, se adauga spanacul si se mai lasa 10 min. Dupa aceea se pun intr-un castron si se potriveste de gust cu sare si piper.
Se iau 4 foi si se ung intre ele, pe toata suprafata, cu ulei. Tenculetul de foi se taie in  doua pe lungime si apoi in trei pe latime. Bucatile astfel obtinute se aseaza intr-o tava pentru briose si li se da forma de cosulete. Operatia se repeta si pentru celelalte 4 foi.

Cosuletele se umplu cu amestecul de spanac, iar deasupra se pune o felie de mozzarella.

Tava se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15-20 minute.

Rezultatul…

This entry was posted in Aperitive, Preparate cu carne de pasare. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− 1 = one

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>