Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare este preferata mea. Se face repede, simplu, este gustoasa si satioasa. Retete sunt multe si fiecare o prepara dupa gusturile sale. Eu o fac asa:

Necesar:

  •  2 l apa;
  •  1 morcov;
  • 1 pastarnac si/sau patrunjel radacina;
  • 1 ceapa;
  • 1/4 telina mare;
  • 700 g carne tocata de vita;
  • 3-4 linguri de orez;
  • 1 ou;
  • patrunjel frunze;
  • 250 ml suc de rosii;
  • 1/2 ardei sau 1 lingura ardei tocat si conservat pentru mancare;
  • sare si piper.

Se pune apa la fiert, zarzavatul se curata si se spala. Morcovul, telina si pastranacul se taie cubulete, iar ceapa marunt. Cand apa fierbe se adauga zarzavatul taiat si ceapa.

Zarzavatul inainte de taiere
Zarzavatul dupa taiere
Intr-un vas, se amesteca orezul, carnea tocata, oul, frunzele de patrunjel, sare si piper. Ne umezim mainile cu apa si facem perisoarele, cat vrem noi de mari, si le dam drumul in supa clocotita. Lasam totul sa fiarba pana se fac perisoarele.
Compozitia pentru perisoare

Apoi punem sucul de rosii si ardeiul tocat si mai lasam sa fiarba cam 10 minute cat sa-si imprumute aromele. La sfarsit potrivim de sare si piper si se mai pot adauga frunze de patrunjel. Gata ciorbita! Imi place sa servesc ciorba de perisoare si cu o lingura de smantana pusa in farfurie.

Rezultatul…

Pofta buna!

This entry was posted in Preparate cu carne de vita, Supe, Ciorbe, Borsuri and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− 2 = seven

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>