Ciocolata de casa in cornete de inghetata

DSC_3817

O noua reteta de ciocolata de casa!

Aveam de asta vara ramase niste cornete de inghetata mici si tare imi mai era mila de ele ca le tot mutam de colo colo. Asa ca le-am umplut cu ciocolata de casa si au disparut imediat :). Am luat de data asta lapte praf de la Rarau si am m-am inspirat din reteta propusa de ei. A iesit foarte buna, mai fina decat cea pe care o stiam eu. Un desert delicios mai ales daca e acompaniat de alune de padure si stafide.

Necesar:

  • 500 g lapte praf;
  • 200 ml apa;
  • 500 g zahar;
  • 4-5 linguri cacao;
  • coaja de portocala confiata (dupa gust);
  • 200 g unt;
  • 20 cosulete de inghetata.

Nu prea am poze pentru aceasta reteta pentru ca am facut-o la foc automat, dar la cum a iesit…merita postata :)

Intr-o craticioara mica se pune zaharul impreuna cu apa. Dupa ce au inceput sa fiarba se lasa pe foc 10 minute. Se mai amesteca din cand in cand pentru a nu da in foc. Se adauga untul si se omogenizeaza. Se ia de pe foc.

Intr-un castron se cerne laptele praf impreuna cu cacao. Se adauga siropul si se amesteca folosind mixerul pana se omogenizeaza foarte bine. Apoi se pune coaja de portocale confiata si cu o lingura se amesteca.

In cosulete se pun cateva stafide, alune…fiecare ce are, apoi se umplu pe jumatate cu ciocolata. Se mai adauga un strat de stafide, alune…si iar ciocolata. Se lasa la racit si apoi… dispar! :)

Rezultatul…

DSC_3828

DSC_3816

DSC_3842

Pofta buna!

This entry was posted in Ciocolata de casa, Dulciuri. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


8 − one =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>