Ciocolata de casa cu stafide

Pentru cine isi doreste o tava cu ciocolata…

Necesar:

– 250 lapte praf;
– 50 g cacao;
– 150 ml apa;
– 500 g zahar;
– 125 g unt;
– stafide;
– 1 lingura esenta de cafea (sau ce doriti).

Se face foarte usor:
Intr-o cratita se amesteca apa si zaharul si se pune pe foc. Cand incepe sa fiarba se mai lasa fix 4 minute si apoi se pune deoparte.
Intr-un vas se cern laptele praf si cacaoa. De preferat ar fi sa se foloseasca un ciur dar e bine si o strecuratoare.

Se adauga siropul si se omogenizeaza.

Apoi de omogenizeaza si untul.

La sfarsit se adauga aromele si stafidele.
Se toarna ciocolata intr-o tava tapetata cu folie alimentara si se baga in frigider pana se intareste. Asta este cazul ideal, ca noi am mancat jumatate cu lingurita :)
Rezultatul…
Pofta buna!
This entry was posted in Ciocolata de casa, Dulciuri. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


+ three = 12

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>