Ciocanele africane

DSC_5064

O alta minunatie de mancare a la Nigella Lawson: Ciocanele africane! Mai bine spus…ciocanele de pui africane. Au iesit delicoase si am facut-o si pe asta: am pus in marinata pentru pui GEM :).

Reteta am adaptat-o usor conform a ceea ce aveam prin casa. In loc de sos Worcestershire am pus sos de soia si suc de lamaie, iar in loc de pudra de mustar, am pus mustar.

Necesar:

  • 8 ciocanele;DSC_5048
  • 60 ml suc de lamaie;
  • 30 ml sos de soia;
  • 2 lingurite mustar;
  • 1 lingurita ghimbir macinat;
  • 1 lingura gem de caise;
  • 1 ceapa;
  • 2 catei de usturoi;
  • 1 lingura ulei.

Procedura este foarte simpla.

Se curate ceapa si se taie marunt.

Intr-un castron se pun ingredientele pentru marinata: sosul de soia, sucul de lamaie, mustarul, ghimbirul, gemul de caise, ceapa si usturoiul zdrobit cu lama cutitului si apoi taiat felii subtiri.

DSC_5049

Se toarna marinata intr-un castron peste copanele cat sa le acopere. Daca este timp la dispozitie, se lasa peste noapte la frigider, acoperit cu folie alimentara. Daca nu…nici o problema.

DSC_5052

Intr-o tava se intinde uleiul, se aseaza ciocanelele si apoi se toarna marinata.

DSC_5053

Se baga in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 30 minute, apoi se intorc si se mai lasa pentru 20-30 minute.

DSC_5060

Se servesc alaturi de o garnitura neutra: orez, cartofi… impreuna cu sosul ramas in tava.

Rezultatul…

DSC_5061

Pofta buna!

This entry was posted in Preparate cu carne de pasare and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− four = 3

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>