Chiftelute de curcan cu mar

Am cumparat una din cartile scrise de Annabel Karmel si rasfoind-o am gasit o reteta interesanta de chiftelute. Am adaptat-o un pic la felul in care papam noi, adica in loc de pui, am pus curcan si in loc sa le prajesc, l-am bagat la cuptor, am pus mai mult patrunjel ca e plin de vitamine si au iesit foarte bune.  Sunt foarte usoare, aromate, pufoase iar marul le da o savoare aparte. Vlad le-a mancat cu piure de telina si sos de rosii cu usturoi, alaturi de castravete (a fost prima data cand i-am dat, si nu a fost foarte incantat :) )


Necesar pentru 24 bucati:

– 300 g carne piept curcan tocata sau taiata cubulete mici;
– 2 frunze ceapa verde taiate marunt;
– 1 mar ras;
– patrunjel frunze;
– 1/3 lingurita salvie uscata;
– 20 g paine alba maruntita;
– sare si piper.

Se amesteca bine toate ingredientele, iar apoi cu mainile umezite se formeaza chiftelutele.
Se aseaza intr-o tava pe hartie de copt si se baga in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 30-40 minute pana se rumenesc usor.

Rezultatul…

Pofta buna!
This entry was posted in Mancarici pentru pitici. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


nine − 1 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>