Chefal in sos de lamaie si creveti

DSC_3808

Pescaria pe care am descoperit-o ma inspira! Fel de fel de pesti, fiecare cu specificul sau care asteapta cuminti sa fie gatiti. Am incercat si chefalul! Cum aveam in congelator si o punga cu cozi de creveti mici a iesit un super sos, usurel, cu putine grasimi…

Necesar:

  • 3 chelafi;
  • 3 catei de usturoi;
  • 1/2 lamaie;
  • 50 g unt;
  • 1 punga mica de cozi de creveti;
  • 1 crenguta de rozmarin;
  • sare si piper.

DSC_3796

In poza mai apare un pahar cu vin, pe care conform lui Horatiu Malaele…”l-am baut” :), ca doar pestele trebuie sa si inoate :)

O tava se unge cu putin ulei si se aseaza deasupra hartie de copt.

Chefalii se curata de solzi si viscere, se spala cu apa rece, se tamponeaza cu prosoape de hartie si se freaca cu sare. Li se umplu burtile cu frunzulite de rozmarin si feliute de la doi catei de usturoi.

Se pun pestii in tava si se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 -35 minute pana cand se patrund.

DSC_3799

Inaine de a scoate pestele cu 5 minute, ne ocupam de sos: intr-o tigaie se topeste untul, sa caleste putin un cattel de usturoi taiat felii, se adauga cozile de creveti se lasa 1 minut, apoi se toarna sucul de la 1/2 lamaie se mai lasa 1-2 minute si gata!

Se scoate pestele de la cuptor, se aseaza pe farfurii si se toarna sosul.

Rezultatul…

DSC_3802

DSC_3809

Pofta buna!

This entry was posted in Cine rapide, Preparate cu fructe de mare, Preparate cu peste. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


one × 3 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>