Ceafa de porc la cuptor

Care e leguma preferata? Ceafa de porc!

Nu face foarte bine sanatatii, dar daca aplicam vorba: “mai rarut ca-i mai dragut”, atunci putem savura linistiti o friptura din ceafa de porc.


Ingrediente:

– 4 bucati de ceafa de porc;
– 1 lingurita mustar;
– vin alb;
– ulei;
– 4-5 cuisoare;
– 1 chili;
– piper boabe;
– 1 lingurita cimbru;
– 3 cepe verzi
– sare.

Am amestecat intr-un castronel vinul cu uleiul si mustarul.

Carnea spalata si stearsa cu prosoape de hartie am frecat-o cu sare pe ambele parti. Am pus-o in tava si am adaugat, piperul boabe, cimbrul, chili curatat de seminte, iar cuisoarele le-am infipt in carne.

Apoi am turnat amestecul de vin, si ceapa taiata.

Am acoperit-o cu folie de aluminiu si am bagat-o in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru aproximativ 40 minute. Apoi am mai lasat-o fara folie pana s-a rumenit frumos.

Am servit-o cu orez salbatic cu stafide.

This entry was posted in Preparate cu carne de porc. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× 2 = twelve

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>