Ceafa de porc cu piure de mazare

Un preparat super simplu si foarte gustos. De ceva timp prin reviste si carti de bucate tot gasesc combinatia: mazare, menta si parmezan, asa ca am incercat-o. Toate trei se potrivesc de minune!
Ceafa de porc:
- 5 felii de ceafa groase de 1 cm;
- 1 lingurita sos chilli cu usturoi;
- 2 lingurite sos de soia;
- 1 lingura ulei.
Piureul de mazare:
- 300 g mazare congelata;
- 1/3 lingurita menta uscata;
- 1 lingura cu varf parmezan ras;
- 1 lingurita de unt;
- sare dupa gust.
Intr-o tava se aseaza feliile de ceafa si se ung pe ambele parti cu o marinata facuta din sos de chilli cu usturoi, sos de soia si ulei. Se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 1 ora.
Se pune mazarea congelata la fiert. Cand a fiert se strecoara si se zdrobeste; apoi se adauga untul, menta si parmezanul. Se potriveste de sare.
Rezultatul…
Pofta buna!
This entry was posted in Preparate cu carne de porc. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− 1 = eight

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>