Cartofi Lorraine

DSC_5480

O reteta facuta mai demult, dar care merita postata. “Cartofi Lorraine” este un fel de mancare satios, ideal pentru luat la pachet, cu de toate: carne, oua, branza…si lista continua :)

Reteta este inspirata din GoodFood, dar adaptata la ce aveam in momentul acela prin frigider.

Necesar:

  • 700 g cartofi;DSC_5463
  • 1 ceapa;
  • 250 g bacon;
  • 4 oua;
  • 300 ml lapte;
  • 150 ml smantana;
  • 150 g branza sau cascaval;
  • 1/2 legatura patrunjel;
  • sare si piper.

Cartofii se curata si se fierb 10-12 minute pana cand se inmoaie. Se scurg si se lasa sa se raceasca putin, cat pentru a-i putea taia rondele groase.

Intr-o tigaie se caleste ceapa taiata fin impreuna cu baconul.

Intr-un caston se bat ouale, laptele si smantana. Se adauga sare si piper dupa gust.

Intr-un vas termorezistent se aseaza rondelele de cartofi, baconul cu ceapa, patrunjelul si amestecul de oua.

Se presara branza rasa si se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25-30 minute.

DSC_5465

Rezultatul…

DSC_5482

DSC_5478

Pofta buna!

This entry was posted in Cine rapide, Pentru "Pachet", Preparate cu carne de porc, Preparate cu oua and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


8 − = four

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>