Carne tocata de vita cu sos

DSC_6459

O alta reteta Nigella Lawson.  :) Reteta: “Carne tocata de vita cu sos” apare in cartea sa sub numele de “Carne tocata de vita, la gratar”, numai ca eu nu am gasit gratarul :) si am facut mici modificari.

Este un fel de mancare de senzatie, usor de facut, chiar daca are multe ingrediente ce se potriveste foarte bine cu muuulte garnituri.

Necesar:

  • 1/4 telina potrivita;DSC_6441
  • 3 catei de usturoi;
  • 1 ceapa mare;
  • 200 g bacon afumat (am folosit burta afumata);
  • 2 morcovi;
  • 2 linguri de ulei;
  • 1 si 1/2 linguri zahar brun;
  • 3-4 cuisoare;
  • 1/2 lingurita ienibahar;
  • 500 g carne de vita;
  • 500 ml suc de rosii;
  • 3 linguri sos Worcestershire;
  • 3 linguri Bourbon (se poate si fara).

Si acum descrierea marelui procedeu:

Intr-un robot de bucatarie se pun: telina, usturoiul, ceapa, baconul si morcovii.

DSC_6442

Se porneste si se obtine…

DSC_6446

Intr-o tigaie se incinge uleiul si se adauga amestecul de legume si bacon pentru 15-20 minute, la foc mic, amestecand din cand in cand. La final legumele trebuie se se inmoaie. Deja in bucatarie va mirosi demential :)

Intre timp se amesteca sucul de rosii cu sosul Worcestershire, Bourbon-ul si 1 lingura de zahar brun.

Peste amestecul din tigaie se adauga 1/2 lingura zahar brun, cuisoarele, ienibaharul si carnea tocata.

DSC_6448

Se amesteca usor incorporandu-se toate pana cand carnea isi schimba culoarea. Se adauga sosul de rosii imbunatatit, se acopera tigaia cu un capac si se lasa sa mai fiarba 25 minute la foc mic.

DSC_6451

Cand este gata se poate servi alaturi de paste, chiar si pe paine. Este delicoasa in combinatie cu branza Cedar, dar noi am servit alaturi de paine cu Emmentaler.

Rezultatul…

DSC_6454

DSC_6460

Pofta buna!

This entry was posted in Cine rapide, Pentru "Pachet", Preparate cu carne de vita, Sosuri sarate and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


eight − 1 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>