Briose sarate pentru micul dejun

DSC_4120

Micul dejun a fost mereu o problema, ce sa mananaci si bun si satios si cat de cat sanatos, sa se manance si repede, dar sa tina si de foame cat mai mult. Am pregatit briose pornind de la o reteta de chec aperitiv.

Necesar:DSC_4101

  • 4 oua;
  • 150 g faina;
  • 4 linguri ulei;
  • 100 g masline feliate;
  • 250 g carnita (bacon, sunca, muschi…)
  • 100 g cascaval;
  • 1 ardei rosu sau gogosar;
  • 1 lingurita praf de copt.

Se taie carnita, 50 g cascaval si ardeiul bucatele mici.

Se bat ouale cu un tel, se incorporeaza uleiul si apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt.

DSC_4108

Se adauga umplutura si se amesteca.

DSC_4111

Se ung formele de briose cu unt si se imparte compozitia.

DSC_4112

Se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20 minute. Restul de cascaval se rade si se presara deasupra fiecarei briose, si se mai lasa 2-3 minute la cuptor. Calde sau reci sunt delicioase!

Rezultatul…

DSC_4113

DSC_4117 DSC_4122

Pofta buna!

This entry was posted in Aperitive, Micul dejun, Pentru "Pachet", Preparate cu oua. Bookmark the permalink.

One Response to Briose sarate pentru micul dejun

  1. Roxana says:

    Foarte bune au iesit, le-as putea denumit pizza rapida :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


+ six = 9

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>