Briose pentru micul dejun

Inspirata de o reteta a lui Ainsley Harriott, am pregatit briose ideale pentru micul dejun. Au o consistenta mai ferma ce se potriveste foarte bine cu aroma dulcetii. Se pot servi si calde alaturi de un pahar de lapte.

Dimineti vesele!

Am folosit asa pentru 12 briose:

– 240 g faina;
– 1 lingurita praf de copt;
– 50 g zahar;
– 180 ml lapte;
– 1 ou;
– 100 g unt topit;
– 140 g dulceata gutui;
– 1 varf de cutit de sare.

Am amestecat intr-un castron ingredientele uscate: faina, praful de copt si zaharul; iar in altul am batut oul cu laptele si untul topit. Apoi am adaugat amestecul de ingrediente uscate si dulceata.

Fiecare forma pentru briose am uns-o cu putin ulei si am pus fasii de hartie de copt in “X” peste care, cu o lingura am impartit compozitia…

…dupa care le-am bagat la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25 minute, pana s-au rumenit.

Apoi le-am pudrat cu zahar…

This entry was posted in Briose, Dulciuri, Micul dejun. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


6 + = ten

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>