Briose cu iaurt, migdale si stafide

DSC_4196

Revenim la capitolul Briose pentru bebei mai marisori (adica peste 1 an si …). V-am mai spus ca imi plac retetele Annabel Karmel, asa ca am incercat “Prajiturele cu iaurt si stafide” pe care le-am modificat putin. Au iesit delicioase: pufoase, aromate… tare bune pentru gustarea de dupa amiaza si chiar pentru un mic dejun dulce.

Necesar:

  • 150 ml iaurt;DSC_4183
  • 3 oua;
  • 2 plicuri zahar pudra vanilat (160 g)
  • 140 g faina;
  • 100 g migdale;
  • 1 lingurita praf de copt;
  • putina sare;
  • 175 g unt;
  • 75 g stafide.

Reteta de briose cu iaurt, migdale si stafide este super simpla:

Intr-un vas se amesteca ouale batute ca pentru omleta cu iaurtul.

Intr-un alt vas se pune faina, praful de copt, zaharul, migdalele macinate si sarea. Se face o gaura in centru si se toarna ingredientele umede impreuna cu untul topit caldut.

Se incorporeaza ingredientele uscate in cele umede si se adauga stafidele date prin faina.

Tava de briose se tapeteaza cu hartiile speciale si apoi se imparte compozitia in mod egal.

DSC_4184

Se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 18-20 minute pana cand se rumenesc frumos si sunt pufoase la atingere.

Rezultatul…

DSC_4186

DSC_4197

Pofta buna!

 

 

This entry was posted in Briose, Dulciuri, Mancarici pentru pitici, Micul dejun and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


two − 2 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>