Briose cu banane si cacao

DSC_6283

Alta reteta de briose cu banane: Briose cu banane si cacao, inspiratie Nigella Lawson. Sunt dense, aromate si se potrivesc de minune langa o cana de cafea.

In varianta si pentru copii mai mici se poate inlocui cacao cu Karob (pudra de roscove).

Necesar:

  • 3 banane foarte coapte;DSC_6269
  • 125 ml ulei de struguri sau floarea soarelui;
  • 2  oua;
  • 70 g zahar brun;
  • 225 g faina;
  • 3 linguri cacao sau karob;
  • 1 lingurita bicarbonat (e bun si praful de copt daca nu avem bicarbonat in casa);
  • 70 g afine uscate (optional).

Pentru densitatea aromei ne putem juca din cantitatile de faina si cacao. Pentru o aroma mai subtila se pot pune 250 g faina si doar doua linguri de cacao sau karob.

Bananele se fac piure si se mixeaza impreuna cu uleiul, ouale si zaharul.

DSC_6271

Se adauga faina, bicarbonatul si cacao sau karobul. Se incorporeaza toate in amestecul de banane si se imparte in formelele captusite cu hartie speciala sau hartie de copt.

DSC_6273

DSC_6274

Se baga in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 15-20 minute. Se lasa sa se racoreasca in forma si apoi se scot pe un gratar.

Rezultatul…

DSC_6285

Pofta buna!

This entry was posted in Briose, Dulciuri and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


3 × seven =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>