Briose cu banane, nuca de cocos si cirese uscate

DSC_6258

Rasfoind cartea Nigellei Lawson, pentru ca pe cea pe care o voiam eu era acaparata de cel mic care mi-a spus “a mia”…am gasit aceasta super reteta de chec initial, dar neavand tava necesara, am rezolvat problema cu o tava de briose. Timpul de coacere pentru chec este 45-50 minute, dar sa revenim la ale noastre briose cu banane, nuca de cocos si cirese uscate.

Arome fine, textura umeda, ideale pentru un mic dejun dulce sau gustare.

Necesar:

DSC_6243

  • 4 banane coapte (aproximativ 500 g cu coaja);
  • 125 g unt;
  • 100 g zahar;
  • 2 oua;
  • 175 g faina,
  • 2 lingurite praf de copt;
  • 1/2 lingurita bicarbonat;
  • 100 g nuca de cocos deshidratata;
  • 100 g cirese deshidratate.

Ca orice reteta de briose se prepara repede, repede si se mananca la fel.

Se topeste untul si se lasa sa se raceasca.

DSC_6244

Intre timp se fac bananele piure.

Intr-un vas se freaca untul impreuna cu zaharul.

Se adauga piureul  de banane si ouale.

DSC_6246

Se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul.

Se adauga nuca de cocos…

DSC_6248

… si ciresele.

DSC_6249

Se tapeteaza o tava pentru briose, se imparte compozitia si se baga in cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 30-35 minute. Dupa ce se scot se lasa 10 minute in tava si apoi se racoresc pe un gratar.

DSC_6255

Rezultatul…

DSC_6257

DSC_6261

Pofta buna!

 

This entry was posted in Briose, Dulciuri, Mancarici pentru pitici, Micul dejun and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Briose cu banane, nuca de cocos si cirese uscate

  1. Loredana says:

    Delicios…vreau si eu! Va cam pricepeti, doamna Andra!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


+ nine = 10

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>