Bors de miel

Primavara intr-o farfurie!
Daca de Paste nu am fost acasa, acum ma delectez in bucataria mea cu putin mielut. Borsul de miel are un gust aparte: verdeata, carne cu o aroma inconfundabila, bucatele mici de organe.

Ingrediente:

- carne de miel (coaste, bucatele cu os)
- organe (inima, ficat, plaman, rinichi)
- 1 legatura ceapa verde;
- 1/2 telina potrivita;
- 1 pastranac;
- 2 morcovi;
- 1 legatura leustean;
- 150 ml suc de rosii;
- 400 ml bors;
- 2 l apa;
- sare si piper.
Intr-o cratita se pun apa si carnea la fiert. In alta mai mica se pun la fiert organele pentru 10 minute, cat sa iasa sangele din ele. Carnea se spumeaza si incep sa se puna legumele…
…telina curatata, spalata si taiata cubulete:

…pastarnacul…

…morcovul…

…ceapa verde…

…organele…

Leusteanul se curata, se spala, frunzele le pastram pentru la final, iar din tije se face o legatura care se pune si ea la fiert pentru un plus de aroma. La sfarsit se scoate si se arunca.
Dupa ce s-a fiert zarzavatul, se adauga sucul de rosii si se mai lasa sa fiarba 10 minute. Intre timp, intr-o craticioara sa pune borsul la fiert. Cand acesta a dat a dat in fiert se toarna peste restul ingredientelor si se mai lasa sa fiarba cam 10 minute. Apoi se potriveste de gust cu sare si piper. Se taie marunt frunzele de leustean, se pun deasupra si se opreste focul.

Rezultatul…

Pofta buna!
This entry was posted in Supe, Ciorbe, Borsuri. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


6 − two =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>