Blat Italia (2)

Numit in limba lor “pasta brisee”, acest blat se face repede si este la baza multor retete de tarte si placinte.

Necesar:

  • 400 g faina;
  • 250 g unt rece taiat cuburi;
  • 6 linguri de apa foarte rece;
  • un varf de cutit de sare.

Se amesteca faina cu sarea si apoi ce incorporeaza rapid untul cu ajutorul unei spatule pana se obtine o compozitie nisipoasa.

DSC_6468

Se adauga apa si iar se amesteca pana se obtine un aluat consitent.

Se impacheteaza in folie alimentara si se baga in frigider pentru minim 30 minute.

Rezultatul…

DSC_6472

This entry was posted in Dulciuri, Placinte and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


9 + three =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>