Biban de mare cu sos Romesco

O alta reteta cu peste!

Am luat un biban de mare cam marisor de nu mi-a incaput pe nici un platou, iar pentru poza finala a trebuit sa improvizez :). L-am servit alaturi de un nou sos: sos Romesco. Am mai cautat despre el pe net si sunt multe retete, insa ingredientele de baza sunt: rosii, ardei, usturoi, ceapa si nuci sau migdale. Cea dupa care m-am inspirat a fost de pe www.bbcgoodfood.com.

Necesar:

  • 1 peste, sau 2… aproximativ 1 kg si ceva;
  • 2 ardei grasi galbeni;
  • 1  ardei rosu (eu as fi pus tot 2 daca mai aveam in frigider)
  • 1 ceapa;
  • 3 catei de usturoi;
  • 3 rosii;
  • 2 crengute rozmarin;
  • 1 lingurita cimbru uscat;
  • 3 mandarine;
  • 40 g nuci prajite si maruntite;
  • 6 linguri ulei de masline;
  • 1 lingurita otet;
  • sare si piper.

Se taie ceapa rondele, ardeii si rosiile felii si se ajeaza intr-o tava (in care va intra si pestele) impreuna cu usturoiul necuratat si 4 linguri de ulei de masline. Se amesteca totul cu o lingura, se uniformizeaza  si se baga in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 20 minute, pana se inmoaie putin legumele.

Intre timp  ne ocupam de peste care se curata de solzi si viscere, se spala cu apa rece si pe afara si prin interior, apoi cu un cutit ascutit se cresteaza pe ambele parti. Se freaca cu sare si cimbru, iar in fiecare crestatura se pun frunzulite de rozmarin. Burta se umple cu rondele de mandarina.

Se scot legumele de la cuptor, se aseaza pestele, restul condimentelor se presara peste legume si se mai stropeste cu 2 linguri de ulei. Se baga in cuptor pentru aproximativ 40 minute, pana cand pestele este facut, iar inotatoarea dorsala se poate desprinde usor de carne.

Se scoate pestele pe un platou, iar legumele si sosul rezultat se pun intr-un blender impreuna cu nucile si otetul. Se omogenizeaza si apoi se potriveste de gust.

Rezultatul…

Pofta buna!

This entry was posted in Cine rapide, Preparate cu peste. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− six = 3

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>