Baba Ghannouj

O varianta mai sanatoasa a salatei de vinete, fie doar cu ulei, fie cu maioneza este Baba Ghannouj. Salata de vinete de origine libaneza, cu pasta de susan, si pentru a fi si mai usoara se poate pune iaurt. Reteta am luat-o din GoodFood si este minunata.
Necesar:
- 2 vinete mari coapte, sau 3 mici;
- 2 linguri iaurt gras, dar se poate folosi si cel normal;
- 1 lingura ulei masline;
- 1 lingura pasta de susan;
- 1 catel de usturoi frecat cu sare pana devine o pasta;
- sucul de la 1/2 lamaie;
- seminte de rodie pentru decor (eu am folosit muguri de pin ca asta aveam in casa :) )
Se toaca vinetele nu foarte marunt si se pun intr-un castron in care se adauga si restul ingredientelor. Cu o lingura de lemn se omogenizeaza. Se potriveste de sare si suc de lamaie si se serveste.

Rezultatul…

Pofta buna!
This entry was posted in Aperitive, Cine rapide, Mancare libaneza. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− five = 3

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>