Aripioare dulci – picante

DSC_4902

De ziua juniorului…ce sa fac, usor de facut si de mancat!? Aripioare dulci – picante…sursa GoodFood. Ies dementiale! Glazurate si picante si dulci…bun, bun!

In ziua cu pricina nu am reusit sa le mai si pozez, dar la saptamana am repetat reteta, de data asta mai putine. Necesarul il pun pentru putine:)

Cand cumparati aripile uitati-va sa fie mari si carnoase (nu ca pispirelele mele din poza). :)

Necesar:

  • 700 g aripi taiate in doua si fara varf;DSC_4894
  • 2 catei de usturoi;
  • 3 linguri sos iute de chili;
  • 2 linguri ulei de masline;
  • 2 linguri otet de mere;
  • 2 lingurile boia dulce;
  • 2 lingurite sos Worcestershire;
  • 1 lingurita sare;
  • 2 linguri miere.

Usturoiul se zdobeste, iar restul ingredientelor se amesteca intr-un castron. Se pun toate peste aripi, se amesteca pentru a se “murdari” toate aripile, se acopera cu folie alimentara si se baga in frigider… minim 2 ore, de preferat peste noapte. :)

DSC_4895

Se incinge cuptorul la 180 grade si intr-o tava se aseaza aripioarele.

DSC_4899

Se lasa 30 minute in cuptor, apoi se adauga marinata ramasa. Daca se formeaza grasime, se arunca si apoi se toarna marinata.

DSC_4900

Se mareste focul la 200 grade si se mai dau la cuptor pentru inca 30 minute. In acest timp, se mai amesteca aripile de 3-4 ori cat sa se glazureze bine, iar marinata sa fie aproape evaporata.

Rezultatul…

DSC_4906 DSC_4903

Pofta buna!

 

This entry was posted in Preparate cu carne de pasare and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


8 − = two

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>